Ouderportaal

Nationale voorleesdagen

Nationale voorleesdagen

Prinses Laurentien opent 20 januari De Nationale Voorleesdagen met een voorleesontbijt in "Zin in Zappelin". Dat is het begin van door de lockdown bijzondere- editie van De Nationale Voorleesdagen die nog t/m 30 januari duren.

Peuters en kleuters worden dit jaar voorgelezen uit het Prentenboek van het Jaar 2021 "Coco kan het!"

Juist nu is voorlezen belangrijker dan ooit. Voorlezen is een fijn moment om de tijd thuis samen door te brengen en het versterkt ook nog eens de band tussen ouder en kind. 

Voorlezen maakt je leuker! Of je nu voor het slapen gaan een mooi verhaal voorleest of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Daarnaast heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip

Bij de AfhaalBieb bestel je eenvoudig online een boekenpakket voor jezelf of je kinderen. Het pakket kun je vervolgens ophalen bij één van onze afhaallocaties.


Boekentip voor kinderen met “vol”hoofd
Een veel voorkomende klacht van kinderen is dat ze een te vol hoofd hebben. Er zit spanning in hun lijf en vaak komen deze kinderen ook moeilijk in slaap. De verhalen uit De boodschap van de vogel helpen deze kinderen en brengen rust in hun volle hoofd. 

 “Als je heel stil bent, hoor je in de verte je naam. Luister maar... Daar, daar zie je ineens een prachtige, paarsroze vogel tevoorschijn komen. De vogel klappert met haar vleugels en ziet er adembenemend mooi uit. De veren lijken zo zacht als fluweel en haar ogen zijn de liefste ogen die je ooit gezien hebt. De vogel strijkt naast je neer. Ze heeft een boodschap voor je. Luister maar…”

https://www.swpbook.com/boeken/14/boeken-voor-kinderen-tot-12-jaar/2322/de-boodschap-van-de-vogel?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=mailing_10319&fbclid=IwAR24zP-Zs_MkBdD_hrGbhTg8yuikXemHOslF21zA7U9TaCngx9iRs3yfyqU