Ouderportaal

Hoe werkt Groot in Klein

Hoe werkt Groot in Klein

Wil je als gastouder aan de slag, dan ben jij straks het vaste en vertrouwde gezicht voor de kinderen die onder jouw zorg komen. Je vangt hen op in je eigen woning of de woning van de kinderen. Je mag maximaal zes kinderen van 0 tot 13 jaar opvangen en de samenstelling van de groep is afhankelijk van de leeftijd van de kinderen en de eventuele aanwezigheid van je eigen kinderen.

Als gastouder kun je binnen de regelgeving je eigen gezicht geven aan jouw opvang. Gebruik jouw kwaliteit, creativiteit en ervaringen voor de invulling van de dagen. Wij kunnen jou daarbij helpen om dit vorm te geven. Ook ben je bijvoorbeeld niet gebonden aan openingstijden. Je geeft bij ons aan wanneer je beschikbaar bent en wij zoeken naar ouders en kinderen die bij jouw beschikbaarheid passen. In een onderlinge afspraak met de ouders bespreken jullie de opvangtijden. Dat kan en mag ook na de gebruikelijke werktijden zijn.

Je bent als gastouder niet in dienst van ons gastouderbureau; je werkt als freelancer. De gastouder en de ouders zijn samen verantwoordelijk voor een kwalitatief goede uitvoering van de opvang.

Je kunt bij ons altijd terecht voor advies en ondersteuning voor al je hulpvragen, bijvoorbeeld op pedagogisch gebied. Verder screenen wij continu al onze gastouders, informeren je over alle actuele nieuwsfeiten en organiseren workshops en themabijeenkomsten om je kennis te onderhouden en verbreden. Zo zorgen wij voor een verantwoorde opvang van hoge kwaliteit voor de kinderen.